Tårtbotten lika delar
Mät helt enkelt upp i tre lika stora glas. Börja med äggen och sen ska det vara lika stor mängd av socker och mjöl. Antal ägg beror på hur stor form du använder. Vill du ha en riktigt hög tårta så tar du fler ägg. Här hittar du tips på hur du gör om formen inte räcker till på höjden.
18 cm i diameter 2 stora ägg
20 cm i diameter 3 stora ägg
24 cm i diameter 4-5 stora ägg
26 cm i diameter 5-6 stora ägg
Hur mycket bakpulver som går avgörs också av antal ägg och bakpulvret blandas så klart med mjölet.
2-3 ägg = 1 tsk
4-5 ägg = 1,5 tsk
6 ägg = 2 tsk
- Sätt ugnen på 175 grader
- Smörj och bröa en form
- Vispa ägg och socker vitt och pösigt
- Vänd ner mjöl och bakpulver
- Häll i formen och grädda
- Gräddtiden beror på hur stor tårtbotten är, men viktigt är att inte öppna ugnen förrän efter tidigast 20 minuter för att inte kakan ska falla ihop. Kolla med sticka och tiderna kan givetvis variera mellan olika ugnar.
2 ägg = ca 20 minuter
3-4 ägg = ca 25-30 minuter
5-6 ägg = 35- 40 minuter
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar