Laktosfri Pepparkaksglass 4 port
3 dl laktosfri vispgrädde
3 dl laktosfri mjölk (3%)
1 tsk kanel
0,5 tsk kryddnejlika
0,5 tsk kardemumma
(OBS! Alla kryddor ska vara malda)
1 msk mörk sirap
2 äggulor
1 ägg
1 dl strösocker
- Värm grädde och mjölk med kryddor och sirap i en kastrull till ca 85 grader. Det får inte koka.
- Ställ blandningen åt sidan för att svalna lite.
- Vispa äggulor, ägg och socker pösigt.
- Vispa sedan ner detta i den avsvalnade mjölkblandningen.
- Värm allt försiktigt igen tills smeten tjocknat (vid ca 82-85 grader). Vispa under tiden.
- Häll smeten i bunke och kyl sedan i vattenbad.
- Låt gärna smeten vila i kylskåp över natten.
- Häll den kalla smeten i glassmaskin och kör i ca 30 minuter.
- Glassen blir väldigt lös så för fastare konsistens kan glassen ställas in i frysen några timmar i frysen innan servering.
- Servera gärna med granatäpple. Både vackert och gott.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar