4 port
600 g kolja
Ströbröd
600 g potatis
En liten kålrot
1 liten bit vitkål
1/2 purjolök
1 morot
1/2 kruka persilja
1 dl grädde
1 dl créme fraiche
1 dl mjölk
Smör
Salt och peppar
- Skala kålrot och potatis. Skär i bitar och koka mjuka i lättsaltat vatten.
- Strimla vitkål och purjolök. Skär en morot i bitar. Koka i lättsaltat vatten knappt fem minuter.
- Skär fisken i bitar. Salta. Vänd i ströbröd. Stek i smör i stekpanna ca 2 minuter på varje sida.
- Mosa potatis och kålrot med potatisstöt direkt i kastrullen. Tillsätt mjölken. Smaka av med salt och peppar.
- Värm vitkålsblandning tillsammans med grädde och créme fraiche. Smaka ev av med salt och peppar.
Servera tillsammans med en sallad eller som vi med paprika eftersom vi ändå hade det hemma. Det är bästa tipset för att få i barnen grönsaker. Skär i stavar och låt dem äta med händerna. Faten brukar länsas hemma hos oss. En enkel och snabb måltid och man bortser från att potatisen ska skalas, men är skalet fint kan man ju hoppa över skalningen och äta upp det.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar