4 port
- Dela 1 squash på längden och dela sen halvorna på längden en gång till. Dela tillsist i cm tjocka skivor. Strimla en liten purjolök och fräs i olja tillsammans med squash i en het panna. De ska bli mjuka utan att ta färg.
- Häll på två burkar krossade tomater, en förpackning kikärtor samt 1 burk majs.
- Blanda följande kryddor i en skål: 3 tsk paprikapulver, 2 tsk spiskummin, 2 tsk torkad koriander 1 tsk salt, lite svartpeppar. Krydda sen grytan tills du får önskad smak. Önskar du en lite hetare gryta kan du även tillsätta 1/2-1 tsk sambal oelek. Vi brukar ställa fram sambalen på bordet för vi har väldigt olika åsikter om vad som är starkt och inte.
- Låt grytan koka upp och tillsätt 1 dl havregrädde (vi använder Oatly iMat)
- Servera med råris, inlagd gurka och lite nybakat bröd (återkommer med recept på brödet)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar