Sätt ugnen på 175 grader
Blanda de torra ingredienserna:
(OBS! Måtten är inte exakta och det är inte så noga)
6 dl fiberhavregryn
6 dl dinkelflingor
2 dl solroskärnor
1 dl linfrö
1 dl kokkos
Häll över:
1 dl rapsolja
1 dl flytande honung
1 dl vatten
(Mängden honung och olja kan minskas lite om man önskar)
Blanda allt väl och häll upp i långpanna (lägg i ett bakplåtspapper först). Rosta sen i ugnen ca 20-30 min. Håll koll och rör om då och då för att undvika att müslin bränns. Ett tips är att ställa plåten ganska långt ner i ugnen. Då är risken att bränna både sig själv och müslin mindre. Tro mig! Jag har lyckats med båda. Idag blev resultatet dock perfekt.
När müslin svalnat är det gott att blanda i lite torkad frukt. Min nya favorit är tranbär, men idag upptäckte jag till min fasa att de innehåller 39 % tillsatt socker. Får leta ett annat alternativ till nästa gång.
Jag brukar äta min müsli tillsammans med naturell yoghurt och toppa med frusna blåbär. Mums!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar