400 gram nötfärs
4 dl vitkål
1-2 msk senap
2 msk tomatpuré
1 lagerblad
1 liter vatten
2 buljongtärningar
1 liten purjolök
1 msk soja
salt, peppar
1. Snitta, skölj och strimla purjolöken samt finstrimla vitkålen.
2. Smält smör och låt den bli ljusbrunt i en gryta, stek färsen och rör den jämnt grynig. Låt purjolöken och vitkålen fräsa med en stund. Tillsätt senap, tomatpuré, lagerblad, vatten och buljongtärning. Låt koka i 5-10 minuter.
3. Smaka av med soja, salt och peppar. Klipp persilja över.
2. Smält smör och låt den bli ljusbrunt i en gryta, stek färsen och rör den jämnt grynig. Låt purjolöken och vitkålen fräsa med en stund. Tillsätt senap, tomatpuré, lagerblad, vatten och buljongtärning. Låt koka i 5-10 minuter.
3. Smaka av med soja, salt och peppar. Klipp persilja över.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar