onsdag 17 april 2013

Glasstårta med lime och mandel

En ljuvligt god tårta som du kan baka flera dagar innan du skall servera den eftersom den förvaras i frysen. Enkel var den att göra också. Jag gjorde två stora tårtor och tolv portionsbitar. Portionsbitarna ska jag göra fler av. Perfekt att ha på lut i frysen när man får oväntat besök.

1 form med löstagbar kant ca 24 cm i diameter
eller 12 stora muffinsformar

Ingredisenser:

300 gram mandelmassa
3 ägg
4 dl vispgrädde
1 lime (både zest och saft)
1 dl florsocker
ev 1-2 lime att garnera med




  1. Sätt ugnen på 175 grader
  2. Riv mandelmassa
  3. Dela äggen och rör ner äggvitorna med den rivna mandelmassan
  4. Häll smeten i en smord och bröad form alternativt fördela smeten i muffinsformar
  5. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 25 minuter alternativt ca 15 minuter om du gör minitårtor i muffinsformar
  6. Låt kakan kallna
  7. Vispa grädde hårt och tillsätt sen limezest, limesaft, florsocker och äggulor. 
  8. Bred fyllningen över kakan alternativt fördela i muffinsformarna. 
  9. Frys i minst 4 timmar
  10. Ta fram tårtan 30 minuter innan servering, för minitårtorna räcker 10 minuter
  11. Garnera gärna med limeskivor
Receptet hittade jag här.








2 kommentarer:

  1. Glad midsommar !

    Sportfotograf
    www.sportfoton.se

    SvaraRadera
  2. Låter som något att prova ;)

    Ha en fin midsommardag!

    kram/Olg@

    SvaraRadera