Det behöver inte vara så krångligt att lyxa till det. Den här bakelsen funkar lika bra till en helgfrukost som mitt i veckan. Spenatröran går ju bra att förbereda dagen innan om man vill.
1 portion
Några nävar färsk bladspenat (frusen går bra men se då till att låta vätska rinna av ordentligt)
1 st scharlottenlök
1 ägg
2 msk riven ost
Salt och Peppar
Olja att steka i
Smör till formen
- Hacka spenat och lök. Fräs i lite olja. Salta och peppra
- Smörj en liten form i muffinsstorlek modell större
- Lägg spenatröran i botten på formen
- Knäck ägget och häll det ovanpå spenatröran
- Tillaga i ugn på 175 grader i 10-15 minuter beroende på hur du vill ha ägget. Strö gärna lite ost på de sista minuterna.
- Servera spenatbakelsen som den är eller tillsammans med bacon, stekta champinjoner och hackad tomat.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar