torsdag 14 mars 2013

Spenatbakelse LCHF



Det behöver inte vara så krångligt att lyxa till det. Den här bakelsen funkar lika bra till en helgfrukost som mitt i veckan. Spenatröran går ju bra att förbereda dagen innan om man vill. 

1 portion
Några nävar färsk bladspenat (frusen går bra men se då till att låta vätska rinna av ordentligt)
1 st scharlottenlök 
1 ägg
2 msk riven ost 
Salt och Peppar
Olja att steka i
Smör till formen

  1. Hacka spenat och lök. Fräs i lite olja. Salta och peppra
  2. Smörj en liten form i muffinsstorlek modell större
  3. Lägg spenatröran i botten på formen
  4. Knäck ägget och häll det ovanpå spenatröran
  5. Tillaga i ugn på 175 grader i 10-15 minuter beroende på hur du vill ha ägget. Strö gärna lite ost på de sista minuterna.
  6. Servera spenatbakelsen som den är eller tillsammans med bacon, stekta champinjoner och hackad tomat.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar