tisdag 6 december 2011

Quornsoppa

Barnen vägrade fisk idag eftersom det serverats både i skolan och på dagis. Fisken var ändå frusen så den får vänta tills i morgon. Idag slängde jag ihop en vegansoppa på quorn istället. Väldigt lik den jag brukar laga på överbliven tacofärs så det var inte någon som sa ett knyst om den vegetariska måltiden.

Ett litet tillägg. Vi äter sällan Quorn och läste för skojs skull på lite idag (15/12). Vill därför tillägga att quorn tydligen innehåller äggviteprotein. Skulle vara intressant att veta om det finns något annat alternativ ni brukar använda istället.

Quornsoppa

500 g quorn
1 burk krossade tomater
3 dl vatten
2 msk tomatpuré
1 liten burk majs
2 tsk spiskummin
2 tsk paprikapulver
1 tsk koriander
2 tsk salt


  1. Fräs quorn tillsammans med kryddorna
  2. Tillsätt krossade tomater, vatten och tomatpuré
  3. Låt puttra några minuter och tillsätt sen majsen
  4. Smaka av med peppar, ev lite mer salt och socker.
Servera soppan med ett gott bröd och om du inte är vegan är det gott med lite creme fraiche i soppan. Barnen tog om båda två och det är ett gott betyg.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar