fredag 9 december 2011

Tacopizza




Vad serveras i svenska hem en fredagskväll när barnen får bestämma? Skulle tro att tacos och pizza ligger högt i topp. Vi slog till med tacopizza i kväll. Fuskade med ett färdigt pizzakit, men vägde upp det med att åtminstone blanda min egen tacokrydda. Gott, enkelt och känns mycket fräschare än de köpta blandningen.

Blanda följande och förvara i en fin burk så har du en fin inredningsdetalj också:

2 msk chilipeppar
1 msk lökpulver
1 msk vitlökspulver
1 msk chilipulver
2 msk malen spiskummin
1 msk paprikapulver
1 tsk torkad oregano
1 msk salt
0.5 msk svartpeppar

Många recept som innehåller socker också, men jag tycker att det går lika bra utan.



  1. Sätt ugnen på 225 grader
  2. Bryn 600 g nötfärs. Häll över 2-3 msk av kryddblandning. Tillsätt 1 dl vatten
  3. Öppna förpackningen med pizzadeg. Lägg upp på en plåt med bakplåtspapper
  4. Häll på tomatsåsen som ingår i förpackningen. Toppa sen med köttfärsen, en skivad gul lök och riven ost
  5. Grädda i ca 12 minuter
  6. Serverade med sallad, créme fraiche och tomatsalsa




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar