På nyårsafton en av Herr och Fru Jonssons favoriter. Det är inte jag som lagat den men lägger ut receptet här efter önskemål och tackar maken för hjälpen.
Potatis 8-10 stora
Cremefraiche ca 1 dl
Chèvre 2-300 gram
Smör
Salt
Peppar
Grönsaksbuljong att koka potatisen i.
Springform
Skiva potatisen tunt (gärna med rivjärn). Lägg den i kallt Vatten annars blir den missfärgad.
Koka potatisen någon minut i grönsaksbuljong.
Smörj formen med smör.
Börja med ett lager potatis i formen. Smula lite chèvre och lite creme fraîche, lite salt och peppar. Fortsätt med ytterligare ett lager potatis osv till formen är full. Chevretårtan ska vara relativ "torr" då den går in i ugnen, inte blöt som en gratäng.
Kör i ugn ca 200 grader ca 1 timme. Låt svalna något. Skär upp i tårtbottnar.
Servera chevretårtan med ex:
Rödvinssås, ruccolasallad och ex fläsk eller oxfilé. Entrecote eller biff funkar bra också.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar