onsdag 25 januari 2012

Grönmögelsostpaj

I lördags hade vi goda vänner på besök. Det vankades lite diverse småplock som männen hjälpts åt att fixa. Parmalindad melon, taleggio med fikonmarmelad, ricottafylld chilli, salami, pecorino, vindruvor och mycket annat. Dessutom hade de lagat två pajer och jag tänkte bjuda på receptet till den ena. En riktigt favorit att äta som den är, på kräftskivan, till en grillad köttbit på sommaren, på buffébordet eller tillsammans med kyckling. Vi brukar toppa pajen med valnötter med det fanns inte hemma så maken testade med pinjenötter istället. Får jag välja så blir det alltid pinjenötter i denna paj i framtiden.


Pajdeg
Färsk spenat 150g
Kvibille gräddädel 200 g
Västerbottensost ett par nävar
2-3 klyftor vitlök
3 ägg
3dl grädde
Salt peppar
Pinjenötter/valnötter (ej för allergiker dårå...)

Fyllning i pajen:
Vispa ihop Ägg+grädde. Tillsätt vitlök, lite salt och peppar samt västerbottensosten.

På pajbotten lägger du spenat. Häll på äggsmeten och toppa ev med lite nötter.

200 grader ca 30 min

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar