söndag 22 januari 2012

Limeströsslad lax med thaisås, wokade grönsaker och ris

Igår kväll åt vi en laxrätt från Linas Matkasse som genast blev en ny favorit och absolut kommer att lagas igen. Ett stort plus så klart var att barnen också åt bra samt att det var lätt att laga. Receptet är något ändrat för det fanns lite i kylen jag inte ville skulle gå till spillo.

4 portioner


  1. Sätt sätt ugnen på 175 grader
  2. Koka 4 portioner av valfri rissort enligt anvisningarna på paketet.
  3. Lägg 4 portionsbitar laxfilé (ca 600 g) i en ugnsfast form. Tvätta en lime noga. Riv skalet och blanda med 1 msk pressad limejuice, 1 msk olja, 1/2 tsk salt och 1 krm svartpeppar. Bred blandningen på fisken. Spara överbliven juice till såsen. 
  4. Hetta upp olja i en kastrull. Fräs 1 msk tomatpuré med 3 pressade vitlöksklyftor, 3 krm ingefära, 3 krm koriander, 1/2 tsk salt samt 1 krm svartpeppar. Tillsätt 1 msk limejuice, 2 tsk honung, 2, 5 dl kokosmjölk samt 1 dl vatten. Låt koka någon minut och ställ sen åt sidan.
  5. Sätt in fisken i ugnen. Tillaga i 10 minuter. Häll sedan på såsen och ställ in i ugnen igen tills fisken är klar, ca 5 minuter.
  6. Skär 1 grön paprika, 1 röd lök, 1/2 squash, 125 g minimajs. Hetta upp olja i en panna och woka grönsakerna. Några minuter räcker så att de behåller sin krispighet. Krydda med lite salt och peppar.
  7. Färdigt att lägga upp och servera.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar