4 portioner
- Sätt sätt ugnen på 175 grader
- Koka 4 portioner av valfri rissort enligt anvisningarna på paketet.
- Lägg 4 portionsbitar laxfilé (ca 600 g) i en ugnsfast form. Tvätta en lime noga. Riv skalet och blanda med 1 msk pressad limejuice, 1 msk olja, 1/2 tsk salt och 1 krm svartpeppar. Bred blandningen på fisken. Spara överbliven juice till såsen.
- Hetta upp olja i en kastrull. Fräs 1 msk tomatpuré med 3 pressade vitlöksklyftor, 3 krm ingefära, 3 krm koriander, 1/2 tsk salt samt 1 krm svartpeppar. Tillsätt 1 msk limejuice, 2 tsk honung, 2, 5 dl kokosmjölk samt 1 dl vatten. Låt koka någon minut och ställ sen åt sidan.
- Sätt in fisken i ugnen. Tillaga i 10 minuter. Häll sedan på såsen och ställ in i ugnen igen tills fisken är klar, ca 5 minuter.
- Skär 1 grön paprika, 1 röd lök, 1/2 squash, 125 g minimajs. Hetta upp olja i en panna och woka grönsakerna. Några minuter räcker så att de behåller sin krispighet. Krydda med lite salt och peppar.
- Färdigt att lägga upp och servera.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar