fredag 10 februari 2012

Jonssons köttfärssås

Har lunchbesök idag igen och eftersom två av gästerna är barn får det bli spagetti och köttfärssås. Köttfärssåsen har stått och puttrat sedan halv tio i morse och det är det som är hemligheten med Jonssons köttfärssås. Den ska koka läääääänge. Idag gjorde jag en stor laddning så att det blir lite kvar att frysa in eller ha till lunch imorgon. Tänkte servera köttfärsåsen med spagetti, cocktailtomater, morotsstavar och gurkstavar. Alla plockgrönsaker brukar ha strykande åtgång hemma hos oss.



1,6 kg köttfärs
2 gula lökar
2 burkar krossade tomater
0,5 l vatten
2 tärningar köttbuljong
4 msk tomatpuré
Salt & Peppar

1. Bryn hackad lök och köttfärs. Salta och peppra.
2. Häll över vatten, krossade tomater, tomatpuré och buljongen.
3. Låt koka lääääääänge. Gärna ett par timmar.

Servera med pasta och grönsaker!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar