onsdag 29 februari 2012

Tomatkyckling i ugn

Den här veckan är det Linas Matkasse som gäller. Följer inte alltid recepten slaviskt dock utan anpassar lite så att jag ska vara säker på att barnen gillar det. Jag är förvånad över hur väl de flesta recept fallit oss i smaken. Minst ett recept i veckan har blivit en ny favorit att laga igen och igen. Kvällens kyckling kommer säkerligen stå på bordet ett par gånger till i år. Snabbt, gott och enkelt. Brysselkålen är ett eget tillägg bara för att jag är så galen i det. Barnen fick gurk- och morotsstavar á la Lina istället.

4 port

1. Lägg fyra kycklingfiléer i en ugnsfast form. Salta och peppra.

2. Blanda följande i en skål:

1 burk créme fraiche
1 tsk timjan
1 tsk paprikapulver
1 burk krossade tomater
1 rödlök i klyftor
4 schalottenlökar

3. Häll blandningen i över kycklingen och ställ in i ugnen i ca 20 minuter på 200 grader.

Servera med kokt ris och en god sallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar