torsdag 9 februari 2012

Linas kycklingsoppa

Idag hade jag trevligt lunchbesök och passade på att provade ett recept från förra veckans matkasse. Brukar inte våga mig på nya saker när jag har gäster med Linas mat brukar alltid bli så bra och den här soppan lät så god. Är jätteglad att jag vågade för den blev supergod. Tack Lina.

1. Skala 500 g palsternacka. Dela dem på längden och skär sen i tunna skivor
2. Skala och skiva en gul lök samt tre vitlöksklyftor.
3. Fräs palsternacka och lök i lite olja i ett par minuter i en stor kastrull. Tillsätt sen 2 msk tomatpuré, 2 kuber kycklingbuljong och 1,4 liter vatten. Låt koka upp
4. Tillsätt ca 600 g kycklingfilé skuren i 2x2 cm stora bitar och låt sen puttra i ca 10 minuter.
5. Koka under tiden 250 g risoni enligt beskrivning på förpackningen.
6. Krydda med 1/2 ask frusna örtkryddor provencale. Smaka av med salt och peppar.

Servera soppan med risoni i botten och toppa med soltorkade cocktailtomater, en klick turkisk yoghurt och en bit bröd.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar