söndag 22 april 2012

LCHF-frukost Turkisk yoghurt och blåbär

Jag älskar yoghurt med bär och müsli på. Äter det nästan jämt till frukost. Här är mitt försök till att göra den lite mer LCHF-vänlig.

1 port
2 dl turkisk yoghurt (den är fetare än vanlig yoghurt)
0,5 dl blåbär (jag använder frusna)
Mandel, solrosfrön, pumpafrön, riven kokos

Jag höftade och hällde direkt från påsarna. Återkommer med mer exakta mått när jag gjort en färdig blandning men det som är så bra med det här att det bara är att toppa med sina favoriter. ENKELT!Jag gillar att äta i fina skålar.
Den här kommer från Filippa K.

3 kommentarer:

 1. Jag äter oftast Rysk yoghurt - den är ännu fetare och ännu godare...!! :D

  SvaraRadera
 2. Tack för det tipset! Är laktosintollerant, men kanske ska våga mig på att prova. Tål lite yoghurt av vissa sorter. Såg att du har en LCHF-blogg med vegetarisk mat. Där kommer jag kika in och låta mig inspireras. Är nybörjare på LCHF, äter kött men försöker få in mer vegetarisk kost här hemma:)

  SvaraRadera
 3. Tyvärr är jag inte så aktiv på min matblogg, men lite då och då lägger jag ut olika recept! :D
  Själv så ska jag försöka få in mera grönsaker, och främst då råa grönsaker i mitt kosthåll! LCHF funkar så där för mig...! Har hållit på i snart 3 år men vikten fortsätter åt fel håll...!! Tycker man om ägg är det betydligt lättare, men jag avskyr smaken av ägg och de flesta andra vegetariska proteinkällor innehåller egentligen för mycket kolhydrater för att funka om man vill gå ner i vikt..!! :-(
  Jag tror att var och en måste prova sig fram till vad som passar!!

  SvaraRadera