fredag 1 februari 2013

Bakad potatis med oliv och fetaoströra


Alltid en liten utmaning att laga vegetarisk mat tycker jag...om det inte är grekisk sallad eller soppa. Försöker dock för jag tror på att det är bra för både kropp och miljö att minska på köttätandet. Häromdagen hade jag en vän på besök som är vegetarian och då var en vegetarisk lunch självklar.

4 portioner

4 bakpotatisar
1 liten burk soltorkade tomater
1 liten burk kalamataoliver (urkärnade för enkelhetens skull)
200 gram fetaost
1 liten rödlök
3 dl créme fraiche
Svart peppar


  1. Sätt ugnen på 200 grader
  2. Skölj potatisarna och gör små hål runt om med hjälp av en gaffel
  3. Sätt in potatisarna i ugnen i 45-60 minuter (har du bråttom funkar ca 15 minuter i micron, men skalet blir inte lika gott)
  4. Hacka rödlök, tomater och oliver. Blanda i en bunke tillsammans med créme fraiche. Smula sist ner fetaosten. Smaka av med peppar
  5. Servera potatis och röra tillsammans med ett vitlökssmör och en sallad

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar