onsdag 5 oktober 2011

Nikkaluoktasoppa

Vi äter mycket soppa här hemma och idag vågade jag på ett nytt recept. Själv tyckte jag att den var god och stora sonen gillade den också. Lilltjejen var dock skeptisk till vitkålen, men allt som allt blev det godkänt och jag kommer laga den igen.

400 gram nötfärs
4 dl  vitkål
1-2 msk senap
2 msk tomatpuré
1 lagerblad
1 liter vatten
2 buljongtärningar
1 liten purjolök
1 msk soja
salt, peppar

1. Snitta, skölj och strimla purjolöken samt finstrimla vitkålen.

2. Smält smör och låt den bli ljusbrunt i en gryta, stek färsen och rör den jämnt grynig. Låt purjolöken och vitkålen fräsa med en stund. Tillsätt senap, tomatpuré, lagerblad, vatten och buljongtärning. Låt koka i 5-10 minuter.

3. Smaka av med soja, salt och peppar. Klipp persilja över.

En strimlad eller hackad paprika kan koka med de sista fem minuterna och spara gärna lite purjolök till garnering. Servera med bröd och ost.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar