onsdag 23 november 2011

Chokladmacarons

Inte helt perfekt, men klart godkänt. Kan lova att det blir ett tredje försök också. Jag ÄLSKAR macarons och det finns så många varianter att pröva.
Så här gjorde jag idag:

Siktade 60 g mandelmjöl och 60 g florsocker

Rostade i ugn ca 7 min på 150 grader (vet inte varför men det stod så i receptet)
Siktade igen efter att det svalnat
Vispade 60 g äggvita vit och hård (vitan var kylskåpskall). Knäckte äggen igår. Stod också i receptet.
Tillsatte sen 2 msk strösocker och tillsist 2 msk kakao. 
Blandade sen i mandel och florsockret i äggsmeten med slickepott.

Spritsade små rundlar. Stora som femkronor var målet, men det blev lite si och så med storleken.
Lät dem torka en timma i rumstemperatur. Gräddade i 13 minuter på 150 grader. 

Minskade lite på kakaon mot vad som stod i receptet. Chokladsmaken blev bra i alla fall, men kakorna föll ihop lite. Ska testa med lite mer kakao nästa gång samt grädda dem ett par minuter till. 
När jag plockat ut dem ur ugnen åkte jag och shoppade med några goda vänner. Vad jag shoppade kan du läsa om på Jonssons Underbara Kaos.
Väl hemma igen var det dags att lägga på chokladsmeten mellan kokorna. Smeten gjorde jag enkelt igår genom att smälta 50 g 70% choklad m hallonsmak med 3/4 dl grädde. Tyvärr var chokladen lite bitter men annars är jag nöjd med resultatet. Det söta fatet chokladmacaronerna ligger på har jag köpt i butiken Mamma Lycklig. 




1 kommentar:

  1. Bra jobbat! Inte ens jag har varit modig att ge mig på macarons! :-D Jag ger dig absolut en länk från min blogg! Sköt om dig och familjen! Kram Karin

    SvaraRadera