Ingredienser till en plåt
5 ägg
4 dl strösocker
4,5 dl siktat dinkelmjöl
5 msk kakaopulver
2 tsk vaniljsocker
3 tsk bakpulver
300 g smör
2 dl vatten
150 g Odense Mörka Chokladknappar (1 påse)
Glasyr
2 dl vispgrädde
2 msk espresso
200 g 70% choklad
Kokosflingor till garnering
- Sätt ugnen på 225 grader (200 grader i varmluftsugn)
- Vispa ägg och socker poröst
- Blanda det torra ingredienserna nog. Jag ner siktar kakaon i mjölet för att undvika klumpar
- Smält smör och tillsätt vattnet i det smälta smöret
- Sikta mjölblandningen över äggsmeten och vänd försiktigt så att det blandar sig väl.
- Rör ner smöret i smeten
- Häll smeten på bakpapperklädd form (ca 40x30 cm) och strö chokladknapparna över
- Grädda i mitten av ugnen i ca 15-20 minuter
- Koka upp grädden. Tillsätt espresso och hackad choklad. Rör och låt chokladen smälta
- Låt glasyren svalna något och bred sen ut över kakan
- Strö kokos över och skär i fyrkanter när glasyren stelnat
Ljuvligt:) Det här är nog min favorit av alla kakor!
SvaraRaderaJa, men visst är det gott. Min favorit bland mjuka kakor är dock morotskaka så det får det bli nästa gång:)
SvaraRadera