Någon mästerfotagraf är jag inte men övning ger färdighet |
Lite mycket ost. Gott, men då syns ju inte köttbullarna |
600 nötfärs
1 dl vispgrädde
1 ägg
1 hackad gul lök
2 dl riven parmesanost
Rivet citronskal från 1 citron
1 msk torkad Oregano
Salt & Peppar
- Blanda färs och övriga ingredienser
- Rulla till köttbullar i önskad storlek. Jag gör oftast stora köttbullar eftersom det går fortare då
- Stek köttbullarna i stekpanna eller i ugn
Tomatsås
1 burk Mutti Krossade Tomater
3 dl vatten
1/2 hackad gul lök
2 vitlöksklyftor
2 tsk honung
Salt & Peppar
Det bästa är att göra tomatsåsen före köttbullarna. Den blir godare om den får stå och puttra ett tag.
- Fräs lök och vitlök i lite smör i en kastrull
- Tillsätt tomat, vatten, salt, peppar och honung
- Låt puttra minst en timma och servera sen med pasta och köttbullar
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar