fredag 1 juni 2012

Vridna Baguetter med Dinkel och Graham

2 baguetter

50 g jäst
5 dl vatten
0,5 dl rapsolja
2 tsk salt
12 dl dinkelmjöl
2 dl grahamsmjöl


  1. Värm vattnet till 37 grader och rör ut jästen i det
  2. Tillsätt salt och olja
  3. Tillsätt både dinkel- och grahamsmjöl (spar ca 1dl till utbakningen) och knåda ihop till en deg
  4. Låt jäsa ca 40 minuter under bakduk
  5. Dela dagen i två lika stora delar. Knåda lätt och rulla dem så att de är lika långa som plåten. Vrid dem lite innan de läggs på den bakpappersklädda plåten. Önskar man mindre baguetter går det bra att dela degen i tre eller fyra delar i stället. Tänk då på att anpassa gräddningstiden
  6. Låt jäsa ytterligare 40 minuter
  7. Pensla bröden med lite vatten
  8. Grädda på 175 grader i cirka 30 minuter


Fick inte till någon vidare väst snygg vridning
på bagutterna men de blev goda!





1 kommentar:

  1. Mmm, så gott. nu påminner du mig om att jag borde baka bröd snart :)

    Jag önskar dig en härlig fredagskväll!
    Kram Sofia

    SvaraRadera