torsdag 3 maj 2012

Rödspätta på spenat och svampbädd med baconcrisp LCHF



Igår var det maken som lagade maten. Det blev lite "man tager vad man haver" och som vanligt när han lagar mat blev det jättegott. "Kan vi äta svamp lite oftare här hemma" sa den stora sonen 11 år gammal.

4 portioner

600 g rödspätta eller annan vit fisk
200 g färsk blad spenat
5-6 stora champinjoner
1 burk kantareller (eller hellre egenplockade, men vi är värdelösa på att hitta dessa guldklimpar)
1 pkt bacon
1 citron till garnering
Smör att steka i


  1. Tina fisken om den är frusen
  2. Lägg spenaten i en smord ugnsfast form
  3. Stek de skivade champinjonerna lätt i stekpanna och lägg på spenaten
  4. Skär bacon i små bitar. Stek krispigt och låt rinna av på hushållspapper
  5. Smörstek kantarellerna lätt och blanda med det baconet
  6. Smörstek fisken lätt och lägg den sen på spenat och champinjonbädden
  7. Toppa med bacon och kantareller
  8. Låt fisken gå klart i ugnen på 100 grader några minuter
  9. Garnera med citron
Barnen fick ris till fisken, men vi åt som det var eftersom vi minskat på vårt intag av kolhydrater. Smaklig spis:)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar