tisdag 8 maj 2012

Enkelt Fröbröd LCHF

Ja, varför göra som det står i receptet när man kan fixa och trixa lite själv och peppar, peppar...jag tror minsann det gick vägen. Fast först tyckte jag att smeten blev lite lös så jag slängde i lite linfrö också vilket är för övrigt är ett ganska bra knep när man försöker hålla igen. Ni kan bara tänka er vad som skulle hända om tryckte i sig hela skapelsen på en och samma gång:).

Ingredienser:

1 dl sesamfrön
1 dl solrosfrön
1 dl linfrön
2 dl riven ost
1 tsk bakpulver
1 msk fiber husk
3 ägg


  1. Mixa solros- och sesamfrön (har sett att någon gjort det och tänkte att det skulle gå hem hos barnen, men som ni ser i texten ovan åkte det i lite linfrö sen också och förresten ska jag ta med denna laddning till en vän)
  2. Tillsätt linfrö, fiber husk, bakpulver. Blanda ordentligt
  3. Tillsätt ägg och riven ost. Blanda
  4. Bred ut ganska tunt på bakplåtspapper. Blir ca 30x20 cm
  5. Grädda på 225 grader i ca 12 minuter


1 kommentar:

  1. SV: Ja, den idén får du gärna norpa. Återkom gärna och berätta vad du skrev och hur reaktionen blev. Min sambo blev jätteglad! :) Inte varje dag någon överraskar med kärleksfulla lappar på badrumsspegeln.

    Vad duktig du är som bakat LCHF-bröd. Borde jag testa någon gång för vill minska på kolhydraterna men har så svårt att hitta alternativ till bröd till frukost.

    Ha en fin kväll! :)

    SvaraRadera