fredag 11 maj 2012

Hallon och smetana LCHF

Nästan LCHF i all fall. Använde lite honung, men vill man går det kanske bra med något annat sötningsmedel.

6 port
1 burk kesella
1 burk smetana
2 dl hallon
2 krm äkta vaniljpulver
2 msk honung

(Allt laktosfritt. Hittade Smetanan bland vanliga mejeriprodukter dock, men det står laktosfri på den)

1. Mosa hallon lätt och blanda med övriga ingredienser
2. Låt stå i kylen en stund så att smakerna hinner blanda sig
3. Garnera med hallon och några nötter innan servering


2 kommentarer:

  1. Mmmm, något liknande brukar vara favorit här hemma som mellanmål, men utan smetana som jag aldrig testat. Brukar ta hälften kesella och hälften turkisk yoghurt. Mums mums.

    SvaraRadera
  2. Ja det har vi också testat. Blir lite mer lättätet. Bara kesella blir lite strävt tycker jag. Kör lite LCHF så vi tog och lyxade lite med smetana när det var helg. Fast den är rätt fet så man får använda med måtta.:)

    SvaraRadera